Nincs engedélyezve a javascript.
Billy Boyo – az iskolai megfélemlítésről forgatott klipet a PASO
Billy Boyo – az iskolai megfélemlítésről forgatott klipet a PASO
A nap dala a Kultjelzőn
2015. szeptember 21.
A bullying, vagyis a gyerekek között terjedő megfélemlítés és bántalmazás veszélyére hívja fel a figyelmet a népszerű ska zenekar, a Pannonia Allstars Ska Orchestra legújabb klipjével.

Megalakulása óta többször emelte fel a szavát különböző társadalmi kérdésekben a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A nemzetközileg is elismert ska zenekar a Billy Boyo című új dalához készült videoklipben ismét egy parázs témára hívja fel a figyelmet.

„Ma már a média is egyre gyakrabban foglalkozik az úgynevezett bullying jelenségével, amikor gyerekek egy csoportja csúfolja, megfélemlíti, bántalmazza a náluk gyengébbeket, ami nagyon komoly lelki és esetenként fizikai sérüléseket is okoz elszenvedőinek. A Billy Boyo dal egy ska-western, de a klasszikus western tematika helyett úgy gondoltuk, hogy áthelyezzük a történetet mai kulisszák közé, és egy olyan klipet készítünk hozzá, ami erre az aktuális problémára hívja fel a figyelmet. A dalunkhoz készült kisfilm alapötletét Ipacs Gergely rendezővel közösen találtuk ki, a forgatókönyvet pedig ő dolgozta ki. A fiktív történet egy nyári táborban játszódik, ahol az egyik kisfiút a többiek kirekesztik és bántják. A gyerek végül szembeszáll a zaklatóival és egy álomszerű jelenetben igazságot szolgáltat, kiáll magáért" – mesélte KRSa, a Pannonia Allstars Ska Orchestra frontembere.

„Már többször dolgoztam együtt a srácokkal, a Million Times klippel még egy nemzetközi biciklis filmfesztivál fődíját is megnyertük és a Trónok harcához készített videó is rendkívül sikeres volt, de elmondható, hogy ennek a klipnek az elkészítése volt eddig talán a legélvezetesebb. A kissrácok odavoltak a tábori miliőért, remek volt a hangulat. A klipforgatáshoz rengeteg segítséget kaptunk a Magyar Cserkészszövetségtől, amely egy nagyon pozitív, aktív közösség. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogatásukat, és hogy a forgatáshoz rendelkezésünkre bocsátották a nagykovácsi Sztrilich Pál Cserkészparkot" – mondta Ipacs Gergely rendező, a FilmDrops képviseletében.

A nap dala a Kultjelzőn a Billy Boyo a Pannonia Allstars Ska Orchestrától:
A PASO új dalát, a Billy Boyót is meghallgathatjátok a zenekar következő koncertjein: szeptember 26-án, szombaton este 7-től Esztergomban, majd 27-én, vasárnap este fél 8-kor Vecsésen.

További érdekességeket és híreket találtok a PASO honlapján és FB-oldalán.

Nyitókép: a Billy Boyo című klip jelenetképe