Nincs engedélyezve a javascript.
Feltámad, és egyikük válásáról énekel a ’90-es évek lánycsapata
Feltámad, és egyikük válásáról énekel a ’90-es évek lánycsapata
A nap dala a Kultjelzőn
2016. február 1.
Miután 15 éve egy dzseki (!) miatt feloszlottak, idén új nagylemezzel jelentkezik az All Saints. A kilencvenes évek egyik legsikeresebb lánycsapata februárban mutatja be az első dalt, amely egyikük nagy port kavart válásáról szól.

A kilencvenes években a Spice Girls legnagyobb riválisa az All Saints volt. Az 1993-ban alakult, eredetileg háromtagú lányzenekar akkor vált igazán sikeressé, amikor Shaznay Lewis és Melanie Blatt mellé megérkezett a kanadai-brit testvérpár, Natalie és Nicole Appleton. Albumaik 12 millió példányban keltek el, két kiadványuk multi-platinalemez lett, öt listavezető slágerük volt, és számtalan díjat, köztük két Brit Awardot nyertek.

Az All Saints múltja. Forrás: Facebook.com/AllSaintsOfficial

Az All Saints olyan slágereket énekelt, mint például a Never Ever, a Bootie Call, a Black Coffee, az I Know Where It’s At vagy éppen a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A part című film betétdala, a Pure Shores. Ma ez a nap dala a Kultjelzőn.

A banda 2001-ben egy dzseki (!) miatt oszlott fel. Abban az időszakban már komoly szakmai és pénzügyi eredetű feszültség volt a lányok között, és egy fotózáson azon vesztek össze, hogy ki viseljen egy bizonyos dzsekit. A vita annyira eldurvult, hogy szakítás lett a vége. Az elmúlt tizenöt évben a lányok családot alapítottak, gyerekeket szültek, és mindenki élte a maga életét. Az utóbbi években időnként koncerteztek együtt, de csak most érett meg az idő arra, hogy túllépjenek a nosztalgiázáson.

Az All Saints tagjai 2014-ben egy fellépésen. Forrás: Facebook.com/AllSaintsOfficial

Az All Saints hamarosan új lemezt ad ki. Másfél éve kezdtek titokban dolgozni a Red Flag című albumon, amely április 8-án jelenik meg – erről a One Strike című első kislemezt február 26-án mutatják be. A dalszerző ezúttal is Shaznay Lewis, akit a csapat egyik tagja, Nicole Appleton válása inspirált. A szőke énekesnő 14 évig volt az Oasis frontembere, Liam Gallagher felesége. A férfi megcsalta a nejét, ráadásul gyereke született egy amerikai újságírónőtől. A pár ezután vált el. „A dalaim mindig arról szólnak, ami éppen akkor foglalkoztat. A szövegek ezért mindig nagyon mélyről jönnek. Nic sok mindenen ment keresztül, és engem is ez foglalkoztatott leginkább, mert az ő helyzete volt akkoriban a legnehezebb” – nyilatkozta Shaznay Lewis a One Strike című dalról.

Shaznay Lewis a stúdióban. Forrás: Facebook.com/AllSaintsOfficial

Az érintett, Nicole Appleton pedig azt mondta: arról a pillanatról szól a dal, amikor megtudta, hogy mit tett a férje. Eleinte mindig sírva fakadt, amikor elkezdtek ezzel az új dallal foglalkozni, annyira fájdalmasan érintette a szöveg. A One Strike még egy hónapig nem hallható, de a sajtó szerint Liam Gallagher máris őrjöng, amiért az All Saints vele és a válásával foglalkozik. Február 26-án az egész világ megtudja, vajon jogos-e az indulata…

Nicole Appleton a stúdióban. Forrás: Facebook.com/AllSaintsOfficial

Az All Saints aktuális híreit a lányok Facebook-oldalán találjátok meg.

Nyitókép: jön az új All Saints-lemez! Forrás: Facebook.com/AllSaintsOfficial

Ajánló
/